fbpx
Social Media voor ondernemers

Starten met Social Media

Je hebt een goed idee voor het starten van je eigen business en vol goede moed schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel en ga je aan de slag met het realiseren van jouw product of dienst. Well done, die eerste stap is gezet! Je zit barstensvol inspiratie en energie en wilt je volledig focussen op jouw product of dienst, maar dan kom je erachter dat er heel veel meer bij komt kijken.

Wat komt er als startende ondernemer allemaal op je af?

Voor je het weet, kun je je steeds minder richten op jouw ambacht en besteed je je een deel van je tijd aan netwerken, het bijhouden van je administratie, het doen van btw-aangifte, marketing en andere activiteiten. Vaak hoor ik ondernemers zeggen ‘o ja, ik moet eigenlijk ook nog wat met social media doen…’. Je herkent het vast wel! Je weet dat het belangrijk is, je weet dat je er iets mee moet doen, maar hoe begin je?

Iets doen met social media…

Je hebt al je krachten verzameld om er eens goed voor te zitten. Je hebt je voorgenomen om een heel dagdeel te besteden aan jouw social media planning. Er ligt een blanco wit vel of witte pagina voor je om op te schrijven, maar wat willen anderen dan van je weten én natuurlijk wat wil jij anderen vertellen? Na een paar gefrustreerde minuten of soms zelfs uren gooi je het blaadje aan de kant en ga je je toch weer bezig houden met dat onderdeel van je werk wat je wél leuk vindt. Helaas, niet gelukt dit keer.

Als ondernemer aan de slag met social media

Niet getreurd, juist als (startende) ondernemer kan het ontzettend leuk zijn om met je social media aan de slag te gaan. Jij bent toch trots op je verhaal? Je staat achter datgene wat je aanbiedt en wilt dit toch het liefst van de daken schreeuwen?

Let’s do that!

Het enige wat je nodig hebt, is een goede start, een goede voorbereiding, een plan van aanpak! Het liefst zo ingericht dat je misschien nog maar eens per maand een dagje in hoeft te plannen voor het herpakken van je strategie en het bijwerken van je social media in plaats van iedere week een paar uurtjes tussen de activiteiten door.

Workshop: Social Media Start

In 2020 heb ik deelgenomen aan het coachingstraject ZAAI Amstelveen, een programma waarbij startende ondernemers uit Amstelveen de kans kregen om zichzelf verder te ontwikkelen. Binnen dit traject ontmoette ik wel 20 andere (inspirerende!) ondernemers, waarvan een deel tegen het social media-probleem aanliep. Om hen op weg te helpen heb ik de workshop: Social Media Start ontwikkeld. Weg met het aanrommelen met social media en op naar een gestructureerde aanpak. Het geven van deze workshop was zo dankbaar en gaf mij zoveel energie dat ik graag nog heel veel meer ondernemers op weg wil helpen met hun social media.

Dus kun je wel wat hulp gebruiken en lijkt het je leuk om meer van deze workshop te weten? Stuur mij dan een mail op nadine@nadinekokkelkoren.nl

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.