fbpx
Ceremoniemeester,  Eventmanagement

Een speciale vraag van een vriendin

Afgelopen zomer kreeg ik een appje van een vriendin of ik zin had om mee te gaan wandelen. We zaten nog middenin Corona, dus het leek ons goed om op afstand met elkaar een stukje te lopen. Gezellig, dacht ik, eindelijk weer eens gezellig met een vriendin op stap. We hadden heerlijk bijgekletst en aan het eind zei ze dat ze nog iets voor me had.

Ze gaf me deze prachtige kaart en vroeg mij daarop of ik ceremoniemeester wilde voor haar bruiloft. Wauw, wat een eer! Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, dus ook ik gaf het Ja-woord.

Voorbereidingen treffen voor de bruiloft

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben M. en ik al een aantal keren samen gezeten voor het bespreken van de dag. Van globale jaarplanning (de bruiloft vindt plaats in het voorjaar 2021) tot dagprogramma en van het bepalen van de sfeer tot het bedenken van ideeën voor het gastenboek.

Waar te beginnen met het organiseren van een bruiloft?

Niet geheel onverwacht is het voorbereiden van een bruiloft een enorm organisatorische klus. Er zijn tal van boeken over geschreven en het internet staat er natuurlijk vol mee. M. gaf me al vrij snel het boek Trouwen doe je zo! cadeau, dat we allebei hebben gelezen om zo goed mogelijk samen aan de slag te kunnen gaan en welke ook daadwerkelijk heel goed bijdraagt aan het zetten van de eerste stappen. Het boek is laagdrempelig ingestoken en geeft voor iedere bride to be een vliegende start, ongeacht of je uit wil pakken met een megabudget of dat je het juist kleinschalig wilt houden en misschien wel met een klein budget een prachtige bruiloft wilt organiseren.

De rol van een ceremoniemeester

Iedere bruid organiseert haar bruiloft anders. De een doet zoveel mogelijk zelf en de ander geeft liever zoveel mogelijk uit handen. M. heeft besloten om de grootste lijnen van hun bruiloft zelf uit te zetten, heeft ook al ontzettend veel toffe plannen en ideeën, maar vindt het daarnaast leuk om met mij verder te sparren en mij op de dag zelf een belangrijke rol toe te vertrouwen (zo bijzonder!) . Mede, omdat ik zelf ook benieuwd ben naar de rol van een ceremoniemeester en alles wat erbij komt kijken en waar je mogelijk tegenaan kunt lopen, lijkt het me tof om deze stappen en ervaringen de komende maanden met jullie te delen!

Wordt vervolgd… 🙂

Liefs,

Nadine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.